Steeds meer buren in Tuin van de Buurt

Op 21 september, een prachtige herfstdag,konden buurtgenoten kennis maken met de tuin en met elkaar. Er kwamen ruim 20 mensen, inclusief de vaste vrijwilligers. We bespraken o.a. hoe we de communicatie met elkaar kunnen verbeteren, want hoe meer mensen meedoen, hoe belangrijker dit wordt.

Het meewerken in de tuin is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Duidelijke afspraken kunnen misverstanden voorkomen. Het is een gemeenschappelijke tuin waarin we er samen voor zorgen dat het terrein steeds mooier wordt. Dat betekent bijvoorbeeld dat zwerfvuil moet worden opgeruimd en onkruid gewied. Het zijn misschien niet de leukste klusjes, maar de tuin knapt er wel van op. De herfst is een goed moment om de randen waar iedereen langs loopt, te wieden. Daarna kunnen we er bollen planten, waar we in het voorjaar dan weer van kunnen genieten.                                                                     (We kregen deze week van familie van een bewoner van het Schouw een hele zak met tulpenbollen).                                                                                                                         Ook merken we dat er steeds meer anonieme schenkers zijn: Er stond vorige week een prachtige fuchsia en enkele geraniums klaar om geplant te worden. Die blijven zeker tot de eerste nachtvorst doorbloeien.

De gezamenlijke tuinwerktijden zijn: dinsdag     10.00 -12.00                                                                                                        zaterdag    13.00 – 16.00

Door samen te tuinieren, leer je al doende. Dit kun je vervolgens toepassen in je eigen  tuin.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>