eindelijk zomer

foto: Selma Berkelaar

Wat is er gebeurd sinds eind mei?                                                                                  Drie maal per week zijn we in de tuin: spitten, zaaien, plannen maken en ze het liefst meteen uitvoeren, water geven. Ontelbare gieters werden al gevuld en gesjouwd naar planten die her en der het hoofd boven water trachten te houden. We wissen het zweet van ons voorhoofd en plukken af en toe een rijpe framboos.  foto: Selma Berkelaar

We krijgen ook hulp van Tini, die eigenlijk alleen in de Heemtuin werkt, maar met haar gieters het hele terrein afstruint. Tijdens de warme weken maakt de handpomp overuren en wij ook.

2 gieters tegelijk, voor de balans

Op een deel van de fruittuin hebben we nu groenten gezaaid en geplant: Maïs, rode- en savooiekool, palmkool, mergkool, rode melde, sperziebonen, snijbiet, zwarte radijs, prei, tomaten, verschillende soorten, aardappelen, want die maken de grond mooi los. Ook de naaktslakken hebben dit ontdekt. Van de sperziebonen is niet veel meer over. Waarschijnlijk verschuilen ze zich in de vochtige houtsnippers op de paden. De nieuwe paadjes stampen we nu stevig aan en houden we snippervrij om er achter te komen of daar minder slakken huishouden.                                                                                           De Zwijndrechtse wijnpeer heeft het zichtbaar moeilijk. De bomen werden eigenlijk te laat in het voorjaar geplant en stonden vervolgens wekenlang in een plas water, omdat de grond de hoeveelheid regen niet kon verwerken.

Gelukkig slaan de andere bomen wel aan. De Conference zit vol peren.

foto: Selma Berkelaar

Bij de huidige hoge temperaturen beginnen we                                                                     meestal wat vroeger (9 uur) en komen soms in de                                                               avonduren nog even terug.

 

 

 

 

2 reacties op “eindelijk zomer

  • Hoi Garmt,
   De werktijden zijn: dinsdag &vrijdag van 10.00 – 1200
   zaterdag van 13.00 -16.00
   soms gaan we langer door, soms beginnen we eerder, we hebben geen prikklok.
   groeten van Pauline.
   Je tuinbord staat er mooi op hè? Misschien een tweede bordje maken met de werktijden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>