wat groeit er in de fruittuin?

Het eerste groeiseizoen zit er bijna op. Nog geen overweldigende oogsten, maar voor dit eerste jaar zijn we al blij als we af en toe wat frambozen kunnen plukken. Wat zijn ze hier lekker zoet. En één courgetteplant is goed voor vele courgettes. Dat geldt natuurlijk ook voor de tomatenplanten, hoewel die in een vroeg en groen stadium door de kinderen werden geplunderd. Het is wel aardig dat ze hun visitekaartje hebben achtergelaten.

Gelukkig hangen er nog een paar die hopelijk kunnen afrijpen.                                       De aardappelen voelen zich wel thuis op de kleigrond. Nog even en ze kunnen worden gegeten.Een hele rug werd ingezaaid met venkelzaad. die staan nu als een borsteltje boven de grond. Ze zullen niet helemaal meer in bloei komen, maar waar venkel staat, hebben onkruiden minder kans. Sommige onkruiden zijn trouwens goed eetbaar en niet alleen erg gezond maar zelfs lekker! (hangt er natuurlijk wel een beetje van af hoe je ze bereidt). Daarover later meer.                                                                                            De mais was een gift van de schooltuin. Er hangen al kwastjes uit de kolven. Bijna tijd om ze te oogsten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>