voorjaar in Fruit & Ontmoetingstuin het Schouw

Op twee zaterdagmiddagen hebben we hard gewerkt op het terrein. We legden een snipperpad aan van het tegelpad naar de ingang van Osira en zetten aan één zijde wilgentakken als windbrekers. We maakten een grote boog waar later een bloeiende klimmer in komt. Nu staat hij er nog wat kaal bij. Er is een begin gemaakt met het vlechtwerk tussen de staande takken.

Niet iedereen is blij met het snipperpad. Het loopt  zwaar met een rollator en met de rolstoel moet je nog steeds omrijden. Toch is het een verbetering met het modderpad dat er eerst lag. Als het pad wat meer ingelopen wordt, zal het hopelijk voor rollatorgebruikers steeds beter begaanbaar zijn.

foto’s: Frank Zijlstra

We hebben inmiddels ook een prachtige handwaterpomp.  Vijf halfstam fruitbomen zijn geschonken door woningcorporatie Stadgenoot.: een Goudreinet, een Bramley’s Seedling voor de appeltaart en de appelmoes, een Conference en een Zwijndrechtse Wijnpeer en een pruimenboom van het ras Opal.

Van der Tol Hoveniers hebben de fruitbomen geplant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de werkmiddag van 27 april hebben we het middenveld voor een deel omzoomd met een wilgenhaag. Daar komen straks de fruitstruiken. Volgende keer gaan we ermee verder. Het was leuk dat er nu ook kinderen kwamen helpen.

De komende weken zijn er werkochtenden op: dinsdag en vrijdag van 10.00 tot  12.00 uur.  Elke zaterdagmiddag tuinieren we tussen 13.00 – 16.00.   Behalve als het regent.

Iedereen kan komen helpen. De komende tijd zijn we vooral bezig met het planten van de wilgentakken en het vlechten. Daarachter planten we de frambozenstruiken. Ook gaan we snipperpaden aanleggen. Als je thuis nog kartonnen dozen hebt of oude kranten, neem die dan mee. We leggen ze onder de snippers, want dat houdt het onkruid tegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>