Een licht en luchtig bouwwerk

Op een mooie warme zonnige zondag, (30 maart) legden we de fundamenten van een bouwsel dat al langer op ons verlanglijstje stond: Een wiglo die zijn weerga niet kent.   In de zomer een prettig plekje om in de schaduw te zitten en met elkaar de vredespijp te roken of de talking stick door te geven. Ook gewoon wat te mediteren of thee te drinken.

De eerste stok staat                               Stokken worden ontdaan van hun zijtakken.

                                      aan de uiteinden bungelen touwtjes, om de takken straks naar elkaar toe te buigen.

de eerste verbinding.

steeds meer hulp.

Cocreatie in detail.

cocreatie in het quadraat.

wiglo-choreografie.

Licht en Luchtig vooralsnog….

 

 

Gaan maart en april misschien iets sneller voorbij?

7000m2 in cultuur brengen met een handjevol tuinders, die meestal maar 1 x per week kunnen komen. We wisten dat dit niet haalbaar is, dus hebben we bewust er voor gekozen een deel ruig te laten. Maar waar laat je ruim 300 rozenstruiken en 12 enorme kornoeljes? Niet op de groentebedden, niet in de boomgaard en ook niet in de wilde bloemstroken. Dus toch maar weer meer ruige stukjes in gebruik nemen. Gelukkig kwam de hele fractie van Groen Links ons helpen op de NL Doet dag.

De lunch werd verzorgd door het Restaurant van de Buurt en ook de Boerenmarkt droeg bij met kaas, sap en koek e.d. We hebben heel hard gewerkt en zeker 2/3 van de rozenstruiken in de grond gezet.

De NL Doet-dag volgend jaar weer!