De tuin groeit en bloeit, 2

Het is 4 maart, de lentezon is warm en behaaglijk en het is een ideale tuinwerk-ochtend. De tuin-akela is naar de bovenste verdieping gelift om foto’s te maken van de Tuin van de Buurt. Ze is bijna sprakeloos, zó mooi vindt ze het! Als je door de tuin loopt heb je niet dat overzicht, ben je meer met de details bezig. De nieuwe ‘header’ is genomen vanaf de vijfde etage van Het Schouw.

Het klein hoefblad bloeit uitbundig, vooral in de boomgaard. Straks komen daar nog allerlei soorten bolgewassen bij. Dan zijn de bloemen van het klein hoefblad al verwelkt en komen de mooie bladeren te voorschijn. De bladeren kun je gekneusd gebruiken bij insectenbeten. Ook schijnt het de pijn te verzachten bij reumatische aandoeningen en werkt het slijmoplossend bij longproblemen. Leg de bladeren op je blote huid op de borst en wikkel er een zwachtel over.                                                                                     De bloemen kun je eten. ‘Niet teveel’ staat er als waarschuwing in een kruidenboek.

Op zaterdag 22 maart doen we mee met NL Doet.                                                      Vanaf 11.00 tot ongeveer 16.00 is iedereen hartelijk welkom om een handje te helpen.                                                                                                                                Wat gaan we doen?                                                                                                            De wilgentakken bijsnoeien om te kunnen bouwen en vlechten ( voor de workshop van 30 maart)                                                                                                                        Diepe poelen graven die we gaan gebruiken als wateropslag.                                       De moestuinruggen onkruidvrij maken( het zijn er 27!)                                          Tuinbonen, peulen, doperwtjes en kapucijners leggen.                                                        Genieten van het buiten bezig zijn en lunchen met soep en broodjes.                         Neem zelf werkhandschoenen mee. Een schep is ook handig!

Zondag 30 maart vanaf 12.00 – tot 17.00: Workshop: Hoe maak je een Wiglo?       Neem een snoeischaar mee (als je die hebt) en werkhandschoenen.