Tuin van de Buurt gaat groeien en bloeien dankzij gulle giften

Een paar weken geleden kwam er een mail bij ons binnen met de vraag wie struikrozen zou willen adopteren van een failliete rozenkweker uit Almere. Eigenlijk was deze oproep bedoeld voor inwoners van Almere, maar Wortelen in je Buurt mocht ook meedoen met de reddingsactie van 30.000 rozenstruiken, die anders met een bulldozer zouden worden geruimd.

Met vier vrijwilligers, voorzien van veiligheidsbril, handschoenen en een mes zijn we een hele middag bezig geweest de struiken los te snijden van hun voederslangetjes en plastic lappen. Omdat ze al sinds oktober niet meer werden verzorgd, stonden de meesten er treurig bij. Maar, rozen zijn sterk, we hebben er vertrouwen in dat ze het op de nieuwe plek naar hun zin krijgen. Ze staan in volle bloei, want komen uit de kas. Wel een beetje gek nu…

Zo staan ze voorlopig ingekuild, ruim 250 rozenstruiken!

De volgende actie vond een paar dagen later plaats. Aan de NoorderIJdijk in Schellingwoude moet een stuk tuin ontruimd worden ten behoeve van woningbouw.      Er stonden nog heel veel rode kornoeljes in, waarvan we er nu zes hebben uitgegraven. Ze worden een dezer dagen naar de Tuin van de Buurt gebracht.

      Dank je wel Rozenkweker uit Almere, Marije Buiter voor de bemiddeling, Piet en Margo Pietersen voor jullie hulp, Anrik en Carla Engelhard voor jullie kornoeljes, Ruben voor de noodhulp Roelien voor het uitlenen van je auto en Paul voor het kunnen gebruiken van de aanhanger.

Onze vaste werkdagen zijn nog steeds: dinsdag 10.00 -12.00 uur en zaterdag 13.00 -16.00

Kom eens kijken!                                                                                                              De tuin ligt tussen de Th. Weeversweg en het Dollardplein in Amsterdam-Noord.