Steeds meer buren in Tuin van de Buurt

Op 21 september, een prachtige herfstdag,konden buurtgenoten kennis maken met de tuin en met elkaar. Er kwamen ruim 20 mensen, inclusief de vaste vrijwilligers. We bespraken o.a. hoe we de communicatie met elkaar kunnen verbeteren, want hoe meer mensen meedoen, hoe belangrijker dit wordt.

Het meewerken in de tuin is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Duidelijke afspraken kunnen misverstanden voorkomen. Het is een gemeenschappelijke tuin waarin we er samen voor zorgen dat het terrein steeds mooier wordt. Dat betekent bijvoorbeeld dat zwerfvuil moet worden opgeruimd en onkruid gewied. Het zijn misschien niet de leukste klusjes, maar de tuin knapt er wel van op. De herfst is een goed moment om de randen waar iedereen langs loopt, te wieden. Daarna kunnen we er bollen planten, waar we in het voorjaar dan weer van kunnen genieten.                                                                     (We kregen deze week van familie van een bewoner van het Schouw een hele zak met tulpenbollen).                                                                                                                         Ook merken we dat er steeds meer anonieme schenkers zijn: Er stond vorige week een prachtige fuchsia en enkele geraniums klaar om geplant te worden. Die blijven zeker tot de eerste nachtvorst doorbloeien.

De gezamenlijke tuinwerktijden zijn: dinsdag     10.00 -12.00                                                                                                        zaterdag    13.00 – 16.00

Door samen te tuinieren, leer je al doende. Dit kun je vervolgens toepassen in je eigen  tuin.

 

 

kwekerij Jonkman

Voor kwekerij Jonkman was het was de laatste zaterdag van het seizoen , op de markt van het Buikslotermeerplein. Zij schonken ons tientallen planten die ze niet hadden verkocht. Acht tuinmannen en vrouwen hebben daarna ruim drie uur hard gewerkt om ze een plekje te geven. Wat een geweldige actie!                                     Het was een behoorlijk zware klus omdat het zo weinig heeft geregend en de grond (klei) keihard is geworden. Wat een mooie afsluiting van deze prachtige zomer.

                                 Koffie, thee, water en koekjes van Huis van de Buurt.

                            Tuinvrouw Anne komt ook nog even langs met haar vers gebroken pols.

Achter de wilgenhaag zijn de jongens aan het ‘onkruid wieden’. Het gaat er wild aan toe, maar het gereedschap, een hark, is er niet zo geschikt voor. Volgende keer krijgen ze wat meer aandacht van ons.

Op 21 september van 15.00 – 17.00 organiseren we een buurtbijeenkomst, waar we willen praten over de toekomst van de tuin en de ondersteuning van de ouders bij het onderhoud van de tuintjes van hun kinderen.